rotmos&champagne.blogg.se

Välkommen hit! Att njuta av vardag och fest är en strävan hos mig. Jag hittar inspiration för att föda min inneboende gourmand av många saker. Här kan ni följa mina tankar och göranden om allt som ger njutning och tacksamhet genom mat och vin och livet.

God tårta till helgen

Publicerad 2014-05-27 10:43:15 i Bakning,

Det är många röda dagar i maj och det ger alltid ett skäl till att samla vänner för en middag. Och vad är en middag utan något sött... 
 
Gjorde denna tårta för ett tag sedan och om man gillar choklad så kan jag varmt rekommendera den. Den är mäktig så den räcker till minst 10 personer. Tårtan består av kladdkaka i botten med en chokladmousse ovanpå. Den tar lite tid men tro mig... den är väl värd den tid det tar att tillaga den. Enjoy!
 
Moussetårta med maräng och pistagenötter
 
Botten:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
½ dl hackade pistagenötter
 
Mousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
70 g smör
 
Till servering:
saltrostade pistagenötter, hackade
krossade maränger
 
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) botten: Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen. 
3) mousse: Vispa grädden luftigt. Vispa ägg och honung pösigt. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmten. Rör till sist ner grädden. 
4) Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen över den kalla kladdkakan. Låt tårtan svalna och sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten. 
5) Vid servering strö över hackade pistagenötter och krossade maränger. Använda en varm kniv för att skära loss tårtan från formen. 
 
 

Om

Min profilbild

Rotmos&Champagne

Mitt namn är Heléne och jag bor i Norrköping och har två söner, födda -94 och -96. Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela