rotmos&champagne.blogg.se

Välkommen hit! Att njuta av vardag och fest är en strävan hos mig. Jag hittar inspiration för att föda min inneboende gourmand av många saker. Här kan ni följa mina tankar och göranden om allt som ger njutning och tacksamhet genom mat och vin och livet.

Fredagsmys

Publicerad 2014-05-02 18:39:00 i Hemlagat,

Fredag igen och det märks att många tagit klämdag idag. Härligt med tid för familjen och möjlighet att tillsammans med barnen göra något gott till fredagskvällen. En favorit i vår familj är Crêpes Heléne, dvs en av mina egna blandningar. När det ibland blir mycket mjölk som närmar sig bäst-före-datum så gör jag stora batcher pannkakor och fryser in. Då passar jag också på att göra crêpes som också passar för att frysas in. Det vill säga, om det blir några över att frysa in. 
 
Här kommer receptet till Crêpes Heléne
 
8 st pannkakor
250 g kastanjechampinjoner
200 g skalade räkor, färska, frysta eller på burk. Tänk dock på att krama ur burkräkor annars blir fyllningen lös
100 g frysta surimisticks/crabsticks
1 burk creme fraiche Parmesan/Vitlök
Salt
Peppar. Välj här den peppar ni själva tycker mest om till svamp. Själv använder jag just nu mycket grå peppar.
 
Tärna svampen i små tärningar och fräs i smör. Salta och peppra strax innan svampen har den konsistens ni önskar. Under tiden svampen steks hackas räkor och crabsticks skivvas. Blanda ner allt detta i stekpannan tillsammans med färdig svamp. Blanda ner den smaksatta creme fraichen och låt det bara bli varmt innan ni tar bort stekpannan från spisen. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. 
 
Röran tycker jag räcker gott till 8 st crêpes och här kan man göra traditionella crêpes eller som jag gör, mer åt knyten, se bild. Lägg i form och riv önskad mängd parmesan över och låt stå i 200 graders ugn tills osten har det utseende ni önskar. 
 
Servera två crêpes per person. Lägg till en god sallad och ett gott vin och njut! Jag har valt en Pinot Gris som jag tror blir god tillsammans med den goda smaken av kastanjechampinjonerna. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Andreas Soneryd

Publicerad 2014-05-03 09:24:05

Vad fint det ser ut! Jag är ju inget stort fan av skaldjur, som du kanske vet, men det såg väldigt smarrigt ut. Och en Pinot Gris har jag inget alls emot heller.

Svar: Du får byta ut skaldjuren mot kyckling eller skinka eller helt enkelt lägga i lite mer grönsaker. Kanske grillad aubergine eller squash. Tror att Pinot Gris passar till mycket...
Rotmos&Champagne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rotmos&Champagne

Mitt namn är Heléne och jag bor i Norrköping och har två söner, födda -94 och -96. Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela