Bättre göra själv...
Åt en riktigt urusel lunch igår på ett evenemang. Påminde om skolbespisningen på 80-talet, men var sämre. Blir alltid lika förvånad över att få så dålig mat i dagens läge när så många har intresse av matlagning och ställer högre krav på den mat man äter ute. Kanske är vi i Norrköping bortskämda med bra restauranger men jag ser inte något skäl till att det ska serveras mat av dålig kvalité till normalpriser.
Det serverades pannbiffar med kokt potatis och grönpepparsås. Inte alls någon dålig meny men kvalitéen på maten var under all kritik. Tänker ta mig tid en dag och göra samma rätt här hemma och är övertygad om att det kommer bli bra mycket godare. Istället blir det en snabb vegetarisk rätt som även passar en fredagskväll lika bra som på en torsdag.
Pasta söt, salt och het 4 port
2 st paprikor, valfri färg
1 st rödlök
1 burk Creme fraiche paprika/chili
1 frp Halloumi
Flytande honung
250 g capellini, spagetti eller tagliatelle
Salt
Gör så här:
1) Skiva halloumi och stek i torr panna. Ringla flytande honung över båda sidor.
2) Hacka löken och strimla paprikorna. Fräs i olja men paprikorna ska ha lite stuns kvar. Koka under tiden din favoritpasta. Själv är favoriten just nu capellini som är riktigt tunn. Gott till gräddig sås.
3) Rör ner Creme fraiche paprika/chili och smaka av med salt. Ev kan man tillsätta lite peppar om man önskar men rätten är rätt het i sig. Låt allt bli varmt.
4) Montera pasta och sås i djup tallrik och lägg den söt/salta hallouimin över. Har man basilika hemma är det gott med några blad som finish.
Smaklig måltid!
Ursäkta suddig bild på färdig maträtt. Ångan från den varma maten gav ett dis som jag inte uppmärksammade när jag fotade.


