rotmos&champagne.blogg.se

Välkommen hit! Att njuta av vardag och fest är en strävan hos mig. Jag hittar inspiration för att föda min inneboende gourmand av många saker. Här kan ni följa mina tankar och göranden om allt som ger njutning och tacksamhet genom mat och vin och livet.

Nybakat bröd

Publicerad 2014-06-17 18:32:50 i Bakning,

Snart är det midsommar och långhelg igen. Sovmornar och långa kvällar med familj och vänner. Kan väl ibland vara tufft att vara närvarande i lugnet så baka något gott passar i alla fall mig. Detta bröd upptäckte jag i början på året och tog lite av sådant som jag hade hemma. Resultatet blev bra och brödet hade strykande åtgång när tonåringarna vaknade upp. Det här brödet kommer jag göra fler gånger. 
 
Saftigt ost- och olivbröd
4 st ägg
1½ dl mjölk
1 dl rapsolja, plus lite till formen
5 dl vetemjöl
½ dl krossade linfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g sötmandel
100 g riven ost
1 dl gröna oliver
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. 
Pensla en limpform, ca 1,5 l med olja. 
Vispa äggeen skummiga med elvisp. Blanda de torra ingrediensrna och rör ner i äggskummet tillsammans med resterande ingredienser. 
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 55-60 minuter.
Ta ut brödet ur formen och låt svalna på galler.
 
Brödet går att frysa. Njut av gott bröd i midsommar!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rotmos&Champagne

Mitt namn är Heléne och jag bor i Norrköping och har två söner, födda -94 och -96. Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela