Bokprat, mat och samvaro...
Vi är några stycken som har en bokklubb som heter Philologia och igår hade vi träff. Den sista inför semestrar och faktiskt var det så att vi kom fram till att vi träffats i fem hela år! Wow! Så fort tiden går. Vi har läst många böcker, ätit många goda måltider och kommit varandra riktigt nära! Ett härligt gäng av starka kvinnor. Jag ser fram mot varje gång vi ska träffas och prata senaste boken och få en ny. En energigivare i storformat!
Likaså som man får böcker som man kanske inte skulle valt själv så bjuds det också på mycket gott och en hel del recept har delats efter våra träffar. Igår var inget undantag. En härlig somrig sallad med örtdressing och ost och hemgjort knäckebröd bjöds, förutom ett gott rosévin. Allt detta avnjöts utomhus och det var en helt underbar kväll.
Tänkte dela med mig av receptet på knäckebrödet. Många olika recept finns det runt om för liknande knäcke men det här var luftigt och enligt utsago enkelt bakat. Ca 10 minuter att röra ihop degen och sedan en timme i ugnen. Så håll till godo och hoppas ni också gillar det så som vi gjorde.
Knäckebröd
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl solroskärnor
3/4 dl pumpakärnor
2 dl polenta
½ dl olja
2½ dl kokande vatten
Gör så här:
Blanda allt och bred ut i en långpanna på ett bakplåtspapper. Tryck ut med en gaffel. Strö över flingsalt och grädda i 150 graders ugnsvärme i 60 minuter.
Låt kallna på bakplåtspappret och bryt i önskvärda bitar.
