Söndagsmatlagning - Kycklinggryta
Oj, vad tiden går. Ibland upplever jag att tiden inte riktigt räcker till vilket resulterat i att bloggen fått stå åt sidan. Har inte lagat så mycket mat heller men något har det blivit så det kommer att läggas upp på bloggen framöver.
Idag har jag dock lagat "ordentlig" mat, dvs mat som har fler ingredienser än bröd, kalkon, ost och leverpastej. Haha... det har blivit mycket enkelt en period med mackor. Ser fram mot veckan med bl a annat denna Marockanska kycklinggryta som är mjuk och len i smaken med rejäl hetta av sambal oelek. Couscous eller Quinoa eller annat tilltugg är valfritt. Jag valde Quinoa då det var vad jag hade hemma. Om man vill kan man toppa med lite rostade mandelflagor.
Marockansk kycklinggryta 4 pers
600 g strimlade kycklingfileer
1 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm peppar
2½ dl matlagningsgrädde
2½ dl grönsaksbuljong
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 frp kokta kikärter (à 400g)
½ citron
2 msk hackad persilja
Gör så här:
1) Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, tillsätt lökhacket. Krydda med salt och peppar.
2) Blanda grädde, buljong, soja, sambal oelek och honung i grytan. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
3) Skölj kikärtor och låt dem rinna av.
4) Riv skalet av citronen, tillsätt det, persilja och kikärter i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 minuter.
5) Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera med couscou, quinoa eller annat tilltugg.

